Migraine of Hoofdpijn die Jouw Leven Beheersen? Overweeg Osteopathie

Migraine en hoofdpijn


Migraine en hoofdpijn zijn vaak niet zomaar ongemakken, maar klachten die het leven van velen beïnvloeden en soms zelfs domineren. Als je merkt dat deze klachten een centrale rol spelen in jouw dagelijkse bezigheden, is het wellicht tijd om de mogelijkheden van osteopathie te overwegen.

 

Cruciale rol van de schedelbotten en hersenvliezen


Osteopathie kan een antwoord bieden op deze klachten die jouw welzijn verstoren. Een osteopaat onderzoekt niet alleen de algemene beweeglijkheid van je lichaam, maar ook de beweeglijkheid van structuren die je misschien niet direct zou associëren met hoofdpijn: de schedelbotten en de hersenvliezen.

Het is belangrijk om te weten dat de beweeglijkheid van de schedelbotten en hersenvliezen cruciaal kunnen zijn voor het goed functioneren van je hersenen en het lymfe, -veneuze systeem voor het voorkomen van hoofdpijn en migraine. Wanneer één van de schedelbotten een verminderde beweeglijkheid heeft, kan dit een domino-effect veroorzaken, waarbij de rest van de schedelbotten ook worden beïnvloed. Deze verminderde beweeglijkheid kan ook impact hebben op de hersenvliezen, die op verschillende punten verbonden zijn met de schedel. Omdat de hersenvliezen goed doorbloed en bezenuwd zijn, kunnen verstoringen hieraan bijdragen aan klachten als hoofdpijn en migraine.

 

Traumatische gebeurtenissen en invloed op hoofdpijn


Sta eens stil bij momenten in je leven waarop je een val op je hoofd hebt gehad. Zelfs een val van jaren geleden kan nog steeds invloed hebben. Repetitieve botsingen tegen het hoofd, zoals het herhaaldelijk koppen van een voetbal, vallen van een klimrek, een hockeybal tegen het hoofd of zelfs de klappen die een bokser incasseert, kunnen allemaal gevolgen hebben voor de spanning in de hersenvliezen en schedelbotten.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat dergelijke botsingen verband kunnen hebben met de ontwikkeling van ernstige aandoeningen later in het leven, zoals dementie, Alzheimer en gedragsveranderingen (Andrea L. C. Schneider, 2022).

 

Osteopathie als mogelijke oplossing


Overweeg daarom, als hoofdpijn of migraine een constante strijd in jouw leven zijn, eens de mogelijkheid van osteopathie. Een osteopaat kan mogelijk de onderliggende oorzaken aanpakken, waardoor je niet alleen verlichting kunt ervaren, maar ook je algehele welzijn kunt bevorderen op de lange termijn.

Ben je benieuwd wat osteopathie voor jou kan betekenen? Maak dan online een afspraak!